Politie rolt hennepkwekerij op

woensdag 21 december 2016

Sas van Gent - De politie trof woensdagmorgen in een pand aan de Gentsestraat een hennepkwekerij aan.

De politie kwam de kwekerij rond 10.45 uur op het spoor na enkele tips. De plantage bestond uit zeker zevenhonderd hennepplanten. Ook werden resten van een of meerdere kweken aangetroffen. De politie arresteerde drie mannen, namelijk een 49-jarige inwoner uit Terneuzen; een 49-jarige man uit het Belgische Wachtebeke en een man (57) uit Sas van Gent. Zij zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht.

De politie heeft na overleg met de Officier van Justitie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. Er wordt onderzoek ingesteld of illegaal stroom werd afgetapt.

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844, via het Politie WhatsApp nummer 06-1220 7006 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Axel | 112 alarmeringen Axel | Goedkoop Tanken in Axel | Supermarkten in Axel | Weerbericht Axel