Man aangehouden voor mishandeling busbeveiliger

vrijdag 20 januari 2017

Terneuzen - Donderdagmiddag is een man bij het busstation Buitenhaven aangehouden, omdat hij een beveiliger van een busmaatschappij had geslagen en beledigd.

De politiemeldkamer kreeg rond 14.00 uur een melding van een agressieve klant bij de busmaatschappij. De man had een van de beveiligers belaagd. Hij werd door drie beveiligers aangehouden en geboeid. De 20-jarige inwoner uit Terneuzen werd door agenten naar het politiebureau in Terneuzen gebracht. Tijdens deze rit bleef hij agressief richting de beveiliger. Op het politiebureau bleek dat hij veel vaker bij ruzies betrokken was geweest.

De beveiliger van de busmaatschappij deed aangifte van de mishandeling. De man werd tegen de beveiligers agressief, nadat hij de bus moest verlaten, omdat zijn vervoersbewijs niet in orde was. Naast dat hij de beveiligers uitschold, sloeg hij een van hen in zijn gezicht. Nadat hij was aangehouden, schopte hij nog richting de beveiligers. Daarna is hij aan de politie overgedragen.

Naast politiemedewerkers krijgen ook andere medewerkers met een publieke taak te maken met agressie en geweld. Er volgt altijd een reactie: aangifte wordt altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.

De agressieve man heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een dagvaarding om zich voor zijn gedrag te verantwoorden. Rond 21.00 uur mocht hij het politiebureau verlaten.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Axel | 112 alarmeringen Axel | Goedkoop Tanken in Axel | Supermarkten in Axel | Weerbericht Axel