Meerdere berovingen in Hulst, twee verdachten aangehouden

zaterdag 21 oktober 2017

Hulst - De politie heeft twee mannen aangehouden in verband met een serie straatroven. Het tweetal liep tegen de lamp bij een politiecontrole.

De politie kreeg in de nacht van vrijdag 20 oktober op zaterdag 21 oktober vijf meldingen van straatroven. Daarbij zouden vijf schijnbaar willekeurige slachtoffers in het centrum van Hulst op straat overvallen zijn. De daders maakten daarbij gebruik van een vuurwapen.

Agenten vanuit heel Zeeland werden opgeroepen om de daders op te sporen. Er werd gezocht naar de daders en op verschillende plekken werden politiecontroles ingesteld. Om 3.14 uur werden aan de Glacisweg twee verdachten opgepakt. Deze twee mannen werden met behulp van een zogenaamde uitpraatprocedure uit hun auto gehaald omdat ze mogelijk gewapend zouden zijn. Uiteindelijk bleek het tweetal niets met de berovingen te maken te hebben en zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Bij een van de politiecontroles aan de Zoutestraat zijn om 3.35 uur twee verdachten opgepakt. Het gaat om een 18-jarige man uit Kloosterzande en een 17-jarige jongen uit Middelburg. Het duo voldeed aan het signalement dat de slachtoffers van de daders gaven. Een deel van de buit werd in de auto van het duo terug gevonden. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt slachtoffers en getuigen zich te melden. Heeft u in de nacht van vrijdag op zaterdag iets verdachts gezien in of rond Hulst? Of bent u zelf slachtoffer en heeft u nog geen contact met de politie gehad? Bel dan met 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Axel | 112 alarmeringen Axel | Goedkoop Tanken in Axel | Supermarkten in Axel | Weerbericht Axel