Twee aanhoudingen na aanrijding met materiele schade

maandag 10 juli 2017

Terneuzen - Een melding van een aanrijding met ‘slechts’ blikschade resulteerde zondagavond in de aanhouding van twee Terneuzense broers wegens het niet voldoen aan het bevel van politieagenten om weg te gaan.

Twee agenten kregen zondagavond rond 22.00 uur een melding van een frontale aanrijding met materiele schade op de Nieuwediepstraat in Terneuzen. De politie hoeft bij dit soort aanrijdingen lang niet altijd ter plaatse te komen, omdat in de meeste gevallen door de betrokkenen zelf prima een schadeformulier kan worden ingevuld. Ook kan tegenwoordig de schade mobiel gemeld worden bij de verzekeringsmaatschappij. Er hoeft dan door de politie geen verder onderzoek ingesteld te worden. Een van de betrokkenen meldde nu echter dat beide partijen er samen niet uit kwamen en vroeg toch de hulp van de agenten.

Toen de agenten bij de melder aankwamen zagen zij dat er echt alleen maar materiele schade was, dus was het zaak om beide voertuigen zo snel mogelijk van de weg af te halen, zodat het andere verkeer geen oponthoud zou hebben van de aanrijding. Het advies van de agenten was dan ook om foto’s te maken van de situatie, onderling gegevens uit te wisselen en de verzekeringsmaatschappijen in te lichten over het ongeval. Helaas ging maar een van de bestuurders hier direct mee akkoord en verplaatste op verzoek van de agenten zijn auto. De ander, een 20-jarige Terneuzenaar, liet zijn auto midden op de weg staan. Pas na lang aandringen en meerdere malen uitleggen waarom de auto verplaatst moest worden, besloot ook hij uiteindelijk toch zijn auto te verplaatsen.

De agenten gingen hierop ook in gesprek met de bijrijder, de 22-jarige broer van de bestuurder, en legden ook hem nog een paar keer uit wat de bedoeling precies was, maar de man wenste niet te luisteren. Even later begon hij de agenten op een dusdanig hinderlijke manier te belemmeren in het uitvoeren van hun taak dat de agenten hem vorderden te vertrekken. Hij ging echter niet weg, maar pakte zijn telefoon en filmde de agenten door zijn camera heel dicht bij de gezichten van de agenten te houden. Dat filmen is op zich geen probleem, de agenten doen tenslotte hun werk op de openbare weg. Het wordt wél een probleem als dit filmen hen hindert of belet om hun werk op een goede manier te doen. Na meerdere malen gevorderd te hebben dat de man moest vertrekken is hij aangehouden voor het niet voldoen aan het bevel om zich te verwijderen. 

Inmiddels was er door het geschreeuw van beide broers veel bekijks van omwonenden. Enkele mensen gingen zich zelfs verbaal met de situatie bemoeien en leverden, terwijl zij in eerste instantie van het hele verhaal niets hadden meegekregen, kritiek op de agenten. Ook de 20-jarige man, de bestuurder van de auto, roerde zich nu. Waarschijnlijk voelde hij zich gesterkt door de reacties van de toehoorders en gaf hem dat een extra zetje om zich net zo recalcitrant op te stellen als zijn broer. Ook aan hem is meerdere malen gevorderd om te vertrekken en ook hij gaf hier geen gehoor aan. Vanwege het niet voldoen aan dit bevel van de agenten is ook de 20-jarige man aangehouden.

Beide broers zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar ze de nacht hebben doorgebracht. De mannen worden maandag gehoord over het incident. 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Axel | 112 alarmeringen Axel | Goedkoop Tanken in Axel | Supermarkten in Axel | Weerbericht Axel