Nepwapen gevonden na arrestaties motorclubleden

dinsdag 11 juli 2017

Terneuzen - Dinsdagochtend 11 juli werden drie leden van motoclub Brotherhood The Kings, een supportclub van No Surrender, gearresteerd op verdenking van afpersing en bedreiging. Bij de zoekingen in de woningen van de verdachten hebben rechercheurs in één woning een nepwapen gevonden. Op twee locaties werd een geruimde hennepkwekerij aangetroffen.

Het drietal wordt ervan verdacht dat zij de eigenaar van een horecagelegenheid onder bedreiging van (vuur)wapens hebben geprobeerd af te persen. De eigenaar is hier niet op in gegaan. De verdachten zijn toen naar de vader van de benadeelde gegaan en hebben hem bedreigd. 

 

De twee motorclubleden zijn door het arrestatieteam aangehouden en de derde verdachte werd op straat in Terneuzen aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor. Rechercheurs hebben op vijf locaties onder leiding van een rechter-commissaris zoekingen gehouden. In een woning werd een nepwapen gevonden dat bijna niet te onderscheiden is van een echt vuurwapen. Op twee locaties troffen rechercheurs geruimde hennepkwekerijen. Het rechercheteam zet het onderzoek voort. 

 Wat de politie en justitie al jaren weet is dat OMG’s veelal betrokken zijn bij zware georganiseerde criminaliteit en extreem gewelddadig zijn. Deze motorclubs ondermijnen de maatschappij en het (lokale) bestuur.

 

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Axel | 112 alarmeringen Axel | Goedkoop Tanken in Axel | Supermarkten in Axel | Weerbericht Axel